Ավանդական խոհանոց. Հարժիսի «Թան»

74984678_885572498570963_5464785064510357504_n

Թանի հայրենիք է համարվում Հարժիս՝ նախկինում  Յայջի գյուղը: Անգամ յայջեցիներին ասում են թան ուտող յայջեցիք:
Գորիսեցիները քաջ գիտեն այս ճաշատեսակի մասին և անկասկած, համտեսել են: Շատ են թանի սիրահարները՝ առանձնապես տղամարդկանց շրջանում: Թան ուտելու գնալը համով ու արդարացված առիթ է հավաքույթների, կենացների, լավ օրվա համար: Թանի հետ սովորաբար սեղանին դրվում է թթու և սպիտակ բողկ: Մասնագետ թան ուտողները սպիտակ բողկը թանի սեղան գալուց առաջ բարակ-բարակ կտրտում են, քիչ աղ ցանում, որ, այսպես ասած, ջուրը դուրս գցի, որ թանի հետ վայելեն: Թանի հետ նախընտրում են թթի օղին…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s